Privacybeleid Zomaar

Wie zijn we

Zomaar heeft als doel om mensen te verrassen en te laten stralen in goede en in slechte tijden. Wij bezorgen geschenken en leveren onze diensten van hoge kwaliteit. Wij doen dit voor bedrijven maar ook voor particulieren. De omgang van persoonlijke gegevens moet voor onze klanten transparant zijn, wij vinden dit een belangrijk onderdeel van ons bedrijf en willen het vertrouwen geven hier met respect mee om te gaan. In dit privacybeleid lichten wij toe hoe wij hiermee omgaan, waarbij voorop staat dat we de wet- en regelgeving, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) naleven. Daarnaast leggen we ook uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en voor welke doeleinden wij deze gebruiken.

Deze privacyverklaring is niet van toepassing op websites of diensten van derden, waaronder hyperlinks naar websites van anderen dan Zomaar.nl  en social media buttons. Zomaar.nl is niet verantwoordelijk voor het privacybeleid en het gebruik van cookies op die websites en social media platforms.

Verwerking persoonsgegevens

Zomaar.nl is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens

Adres: Zomaar BV | Nijverheidsstraat 10 | 1704 RA Heerhugowaard

Telefoonnummer: +31 72 220 4510
Website: https://www.zomaar.nl
KVK nummer: 81206720

Wij behouden ons het recht voor om deze privacyverklaring aan te passen. De huidige privacyverklaring is voor het laatst bijgewerkt op 1 januari 2021. Je kunt de meest actuele versie van de privacybeleid vinden via de link onderaan de pagina’s van onze website.

Persoonsgegevens die wij verwerken

Zomaar.nl verwerkt je persoonsgegevens wanneer je gebruik maakt van onze diensten en/of wanneer je deze zelf aan ons verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij via onze website verwerken:

Contactformulier

  • Bedrijfsnaam
  • Voor- en achternaam
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • IP-adres
  • Het e-mailbericht

Inschrijf- downloadformulier adressenbestand

  • Bedrijfsnaam
  • Voor- en achternaam
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • IP-adres

Bestelformulier (winkelmandje)

  • Bedrijfsnaam
  • Voor- en achternaam
  • Adresgegevens
  • Geslacht
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • IP-adres

Inloggen via Socials

Tijdens het inloggen op een website, worden de gegevens (naam, e-mailadres en eventueel profielfoto) ter validatie wel gecontroleerd, maar niet opgeslagen binnen onze systemen. Wij hebben geen toegang tot je Google- of andere social accounts of wachtwoord. 

Geen 18? Geen alcohol

Wij versturen geen pakketten aan jongeren onder de 18 jaar met alcohol. Voor deze doelgroep hebben we de non-alcohol pakketten. 

Met welk doel en op basis van welke grondslag verwerken wij persoonsgegevens

Zomaar.nl verwerkt je persoonsgegevens wanneer je toestemming hebt gegeven of voor de uitvoering van een overeenkomst. Dit doen wij voor de volgende doeleinden:

  • De levering van onze producten en diensten.
  • Verzenden van verkoopfacturen, offertes en andere commerciële documenten.
  • Verzenden van onze nieuwsbrief, productinformatie en andere promotionele e-mails, indien jij je hiervoor hebt aangemeld.
  • Om je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren of sales gericht.
  • Om je te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten.

Daarnaast verwerken wij ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte.

Geautomatiseerde besluitvorming

Om ons contactformulier tegen SPAM te beschermen, wordt deze functie voor bezoekers uit landen waar veel SPAM wordt verstuurd uitgeschakeld. Verder neemt Zomaar.nl, op basis van geautomatiseerde verwerkingen, geen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen.

Gegevens bewaren

Wij bewaren de gegevens niet langer dan noodzakelijk is. Dat wil zeggen dat wij de gegevens bewaren zolang dat nodig is om de door jou gevraagde dienst te leveren. Uitgezonderd hiervan zijn er gegevens die wij langer moeten bewaren omdat de wet ons dit verplicht.

Verstrekking aan derden

Wij geven de door jou verstrekte gegevens door aan derde partijen, alleen als dit noodzakelijk is voor de levering van de door jou bestelde producten of aangevraagde diensten. Zo maken wij gebruik van een derde partij (Mollie) voor de afhandeling van iDeal en creditcardbetalingen in onze webshop. Geven wij jouw adresgegevens door aan (MyParcel) voor het correct verzenden van jouw pakket en geven wij je naam en e-mailadres door aan onze partners (Mailblue) om zo de inschrijving voor onze nieuwsbrief te verwerken. Voor het versturen van e-mailberichten via deze website, maken wij gebruik van een externe SMTP-provider die tijdelijk je berichten opslaat. Via deze logbestanden kunnen wij controleren of alle e-mails ook daadwerkelijk zijn verstuurd. Alle e-mailberichten die wij ontvangen en versturen worden opgeslagen via de cloud dienst G Suite van Google.

Ter bescherming van ons contactformulier

Om onze formulieren tegen spam te beschermen, nemen wij verschillende maatregelen. Hiervoor gebruiken wij diensten van verschillende partners. Dat gebeurt vooral op basis van het IP-adres van de bezoeker. Deze gegevens worden door onze partners niet bewaart.

  • Google reCAPTCHA – Voor de verificatie bij het versturen van het formulier

Wanneer wij jouw gegevens aan een derde verstrekken, zorgen wij er voor (o.a. met een overeenkomst) dat jouw gegevens niet voor andere doeleinden worden gebruikt. Ook komen wij hierin overeen dat jouw gegevens worden verwijderd zodra deze niet meer nodig zijn.
Verder zullen wij de door jou verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht of toegestaan is. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat de politie in het kader van fraudeonderzoek gegevens bij ons opvraagt. In dat geval zijn wij wettelijk verplicht deze gegevens af te geven.

Nieuwsbrief

Wij bieden een nieuwsbrief aan, waarmee wij geïnteresseerden willen informeren over onder meer nieuwe producten en aanbiedingen en andere informatie. Via de verschillende formulieren op deze website kan jij je e-mailadres aan de lijst van abonnees toevoegen. Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee jij je kan afmelden. Het abonneebestand van de nieuwsbrief wordt alleen aan derden verstrekt waarmee wij een verwerkingsovereenkomst hebben. Ook kan jij je afmelden voor de nieuwsbrief door een e-mail te sturen naar klantenservice@zomaar.nl

Cookies

Zomaar.nl gebruikt alleen technische cookies, functionele cookies en analytische cookies die geen inbreuk maken op jouw privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Cookies zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en bijvoorbeeld voorkeursinstellingen worden opgeslagen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren.

Jij kan je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kan je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Bij het gebruik van onze website worden de volgende cookies geplaatst:

Functionele cookies

Functionele cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren. Deze cookies worden zonder toestemming geplaatst. Functionele cookies zorgen o.a. ervoor dat je ingelogd kunt blijven tijdens je bezoek aan onze website. Ook zorgen deze cookies ervoor dat producten in je winkelmandje bewaard blijven wanneer je iets wilt kopen via onze webshop.

Analytische cookies

Analytische cookies stellen ons in staat om het websitebezoek te meten. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze website wordt gebruikt, naar welke informatie bezoekers op zoek zijn en welke pagina’s het meest worden bezocht. Hierdoor weten we welke websiteonderdelen populair zijn en op welke plekken we onze website kunnen verbeteren. We analyseren en verbeteren de website continu om de ervaring voor bezoekers zo prettig mogelijk te maken. De statistieken die we verzamelen kunnen we niet herleiden naar personen. Deze gegevens worden dus altijd anoniem gebruikt (jouw IP-adres wordt geanonimiseerd). We maken gebruik van Google Analytics om inzichten te verkrijgen uit de data. De analytische cookies plaatsen we altijd bij een bezoek aan onze website. Wij verstrekken de door jou ingevulde persoonlijke gegevens (zoals naam, adres, telefoonnummer) nooit aan Google.

Mogelijkheden om analytische cookies te weigeren

De aanbieders van Google Analytics bieden tools waarmee je de cookies kan weigeren (opt-out).

  • Google heeft een Browser add-on ontwikkeld waarmee je kan kiezen of een website jouw gegevens mag verzamelen of niet.

Affiliate cookies

Sommige blogposts bevatten affiliate links. Wanneer deze links volgt dan wordt er bij het laden van de partner site een cookie geplaatst. Deze affiliate cookies worden alleen geplaatst met het doel om bij te houden of wij een commissie van onze partner ontvangen. De gevolgen voor de privacy van onze bezoekers is gering, waardoor er geen toestemming hoeft te worden gevraagd.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Jij hebt het recht om jouw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Zomaar.nl en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij over jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.

Je kan een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van jouw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar klantenservice@zomaar.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij je een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie jouw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van jouw privacy. We reageren binnen vier weken, op je verzoek.

Wij willen je erop wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/meldingsformulier-klachten

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Zomaar.nl neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als je de indruk hebt dat jouw gegevens niet goed zijn beveilig of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of  bel met telefoonnummer 072 220 4510